Idag skal vi bage en lækker kage, skulle jeg egentlig have gjort igår men så løb komfuret tør for gas så kunne jeg jo ikke lave den færdig da det kun var bunden af kagen der skulle i ovnen (den blev så lavet) resten af kagen skulle laves på komfuret i gryde for det er sådan noget karamel toffee og så chokolade ovenpå det, sådan lidt mars bar agtigt!! Bunden skulle heldigvis køle 100% af inden man puttede toffee cremen på så det kunne den jo så gøre i nat, og så må vi hente en gasflaske senere så vi kan lave den færdig! Billeder kommer lidt senere når den er færdig!! Men opskiften er:
Bund:
200 gr. mel
150 gr. smør
75 gr. sukker
Blandes sammen og fordeles i bunden af en lille bradepande og bages 35 min ved 170 gr. Skal køle helt af før man går videre!
Bunden er bagt |
Toffee creme:
1 ds. kondenseret mælk
200 gr. smør
4 spsk. sirup/sukker
Smelt smøret. mælk og sirup/sukker tilsættes. Det opvarmes, og man skal røre hele tiden. Når det koger, koger man indtil det tykner og bliver gyldent, mens man rører hele tiden (ca 10-15 min). Når det er færdigt bredes det ud på bunden. Så køles det helt af igen.
Toffee creme stivnet på bunden. |
Top:
200 gr chokolade lys eller mørk
Smøres ud over toffee cremen og stivner til sidst. Så er den klar til servering.
Chokoladen fordelt ud over kagen |
Skåret lidt stykker af kagen |
Kagen skåret |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar